Επιδοτούμενες θέσεις – ΟΑΕΔ και Voucher. Εξηγούμε.

Για να είσαι πλήρως προετοιμασμένη
Σε κάλεσαν σε συνέντευξη για δουλειά; Μην αγχώνεσαι.

Δες παρακάτω μια λίστα με τις συμβουλές που θα σου χρησιμεύσουν και όλα θα πάνε καλά!

Τι να κάνεις:

1. Φόρεσε τα σωστά ρούχα. Βεβαιώσου ότι ξέρεις το dress code που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο γραφείο. Μια καλή ιδέα είναι να ψάξεις την απάντηση στο τμήμα HR της εταιρείας που θα δώσεις την συνέντευξη.

2. Έχε μαζί σου αρκετά αντίγραφα του βιογραφικού σου ακόμη και αν είσαι σίγουρη πως η εταιρεία το έχει στο αρχείο της. Ποτέ δεν είναι κακό να έχει και εσύ κάποια μαζί σου, στην περίπτωση που υπάρχει κάποιος την ώρα της συνέντευξης που δεν έχει.

3. Έχε τα βιογραφικά σου τακτοποιημένα σε ένα όμορφο φάκελο.

4. Χρησιμοποίησε την κατάλληλη γλώσσα του σώματος. Από το πώς κρατάς την τσάντα σου μέχρι την χειραψία που δίνεις και την στάση σου σώματος που έχεις, όλα φανερώνουν την προσωπικότητά σου.

5. Δώσε την σωστή απάντηση στην ερώτηση σχετικά με τις αδυναμίες σου. Να είσαι ειλικρινής, μην προσπαθείς να προσπεράσεις την απάντηση στην εν λόγω ερώτηση.

6. Να είσαι στην ώρα σου και ελαφρώς πιο νωρίς αν γίνεται.

7. Προετοίμασε μια λίστα με καλές ερωτήσεις για τον άνθρωπο που θα σου πάρει συνέντευξη. Συγκεντρώσου όσο μπορείς στην συνέντευξη, προκειμένου στο τέλος να έχεις συγκεντρώσει μια σειρά από απορίες βασισμένες σε αυτό που σε ρώτησε ο εν λόγω manager. Αυτό αποδεικνύει πως έχεις την ικανότητα του ενεργού ακροατή.

8. Στείλε μια ευχαριστήρια επιστολή. Πάντα στέλνε ηλεκτρονικά μια ευχαριστήρια επιστολή μετά την συνέντευξη. Αυτό πάντα φέρνει καλά αποτελέσματα, ενώ εσύ την ίδια στιγμή θα μπορείς να ρωτήσεις όποια απορία ενδεχομένως ξέχασες κατά την διάρκεια της συνέντευξης.

Τι να μην κάνεις:

1. Μην σκέφτεσαι ότι η συνέντευξη τελείωσε μόλις βγήκες από την αίθουσα. Αυτό δεν ισχύει. Να είσαι ευγενική με όλους ακόμη και με την receptionist. Μόλις βγεις από το κτήριο, θα μπορέσεις να χαλαρώσεις πλήρως.

2. Μην χαλαρώνεις. Μπορεί ο manager που σου παίρνει την συνέντευξη να μοιάζει με τον παλιό σου κολλητό/τή ωστόσο δεν είναι!

3. Μην κακολογείς το παλιό σου αφεντικό, αυτό μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα σου φέρει.

4. Μην είσαι απροτετοίμαστη. Κάνε την απαραίτητη έρευνα που χρειάζεται η εταιρεία προκειμένου να δείξεις πως την γνωρίζεις και πως ταιριάζεις με το ανθρώπινο δυναμικό της.

5. Μην αναφέρεις τίποτα περί μισθού μέχρι να το κάνει ο ίδιος ο manager. Ναι είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για σένα, ωστόσο περίμενε μέχρι να σου κάνουν εκείνοι την πρόταση. Θέλουν να δουν τι έχεις εσύ να δώσεις στην εταιρεία, όχι το αντίστροφο.

6. Μην φρικάρεις εάν δεν γνωρίζεις την απάντηση σε κάποια ερώτηση γνώσεων. Ηρέμησε και προσπάθησε να απαντήσεις με ψυχραιμία.

7. Μην ψεύδεσαι ποτέ. Με το να σε ανακαλύψουν, απλώς θα χάσεις κάθε πιθανότητα να πάρεις την δουλειά. Επίσης εάν σκεφτείς κάποιο ψέμα είναι σίγουρο πως θα δυσκολευτείς αρκετά να μιλήσεις εκτενέστερα γι´αυτό.

8. Μην αναφέρεσαι στα δικά σου προβλήματα. Ότι χρειάζεσαι την δουλειά γιατί δεν έχεις να πληρώσεις το ενοίκιο σου κλπ. Κανείς δεν θέλει να ακούσει τα προσωπικά σου προβλήματα και κανείς δεν θα σε λυπηθεί. Εάν προσληφθείς, αυτό θα γίνει χάρη στα προσόντα σου και στην ενδεχόμενη επιτυχία σου. Οτιδήποτε άλλο έρχεται δεύτερο.

Πηγή: madamefigaro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.